Get Social With Us

Habitatge Les Corts

El projecte consisteix en la reforma d’un habitatge d’un edifici dels anys seixanta, dissenyat pel reconegut arquitecte Francesc Mitjans. Està situat a l’antiga parcel·la del Camp Nou, al barri de Les Corts de Barcelona. L’apartament té una superfície de 83 m2 i està ubicat a la segona planta de l’edifici, gaudint de les verdes vistes d’un parc i rebent llum natural del sol de la tarda.

 

El projecte original estava distribuït amb la típica divisió d’envans i passadissos. La llum només incidia en les habitacions que donaven a façana, relegant a la resta de l’habitatge una pobra il·luminació i ventilació natural. La relació entre les diferents estances era pràcticament nul·la, donant lloc a un espai fragmentat sense vistes al parc.

 

La primera intenció del projecte és obrir al màxim l’espai, concebent la totalitat de l’habitatge com una única habitació bolcada al parc. Dos grans obertures de fusteria lacada en negre focalitzen la mirada de l’interior a l’exterior des de pràcticament la globalitat de l’apartament, actuant com un marc del fons verd. Aquest efecte origina un bany de llum natural a la profunditat de l’habitatge, generant una càlida sensació d’amplitud.

 

Un joc de diagonals visuals a través de l’obertura d’una gran porta corredissa crea una relació espacial fluïda entre els diferents ambients de l’habitatge, aconseguint una percepció més gran de l’espai. L’estança de vestidor-dormitori-estudi està connectada amb l’estança de cuina-menjador-estar-terrassa en una atmosfera on les accions de la vida quotidiana tenen lloc d’una manera natural. La flexibilitat que aporta la porta corredissa permet separar la zona de dia de la zona de nit, donant la possibilitat de proporcionar major privacitat a l’usuari.

 

La presència del color blanc en harmonia amb la llum natural crea una subtil gamma de tonalitats i ombres que contrasta amb la calidesa de la fusta del paviment i mobiliari. Dues catifes de mosaic hidràulic tradicional de Barcelona estan situades a les zones humides de cuina i terrassa. La continuïtat del parquet de roure s’interromp amb els mosaics colorits, aconseguint la percepció d’entrar en una habitació diferent. Al mateix temps, el verd de les plantes convida al parc a entrar a l’interior de l’habitatge, establint un diàleg amb la natura.

.

Arquitecte: Román Izquierdo Bouldstridge

Promotor: Privat

Ubicació: Les Corts, Barcelona

Superfície: 83m²

Any projecte: 2015

Any construcció: 2015

Fotografia: Adrià Goula